Små fødevareproducenter når forbrugeren med ny distributør

Små fødevareproducenter når forbrugeren med ny distributør

Foto: FoodDriver

Tidligere på året meddelte Postnord, at de ikke længere ville påtage sig opgaven at bringe fødevarer ud. Det skabte stor bekymring blandt hundredvis af mindre fødevareproducenter, som dermed fik forringet betingelserne for kundeleverancer i hele landet.

Og problemet blev ikke mindre, da flere andre distributører takkede nej til udbringning for de mindre fødevareproducenter.

Men nu er der godt nyt til de mange lokale fødevareproducenter, som har ledt efter en løsning til fremtidig levering af fødevarer til hr. og fru Danmark samt cafeer og restauranter, som ønsker danskproducerede delikatesser på menukortet.

Ramt på omsætningen
FoodDriver er navnet på en helt ny transportudbyder målrettet fødevareproducenterne, der netop er åbnet.

– Det har været dybt bekymrende for de små fødevareproducenter, at de store transportudbydere har stoppet samarbejdet. For mange har det betydet en katastrofal nedgang i omsætningen, og derfor har det være tvingende nødvendigt, at der hurtigst muligt blev etableret en ny og samtidig fremtidssikret løsning, siger Mads Illum Hansen, markedschef i FødevareDanmark, en branche- og interesseorganisation for omkring 700 af landets små og mellemstore fødevareproducenter.

Tre aktører bag
Bag FoodDriver står tre aktører, der samarbejder med Dansk Avisomdeling. Det er smagdanmark.com, som er en netportal med lokalproducerede fødevarer, Logistic Planner og endelig FødevareDanmark.

Med FoodDriver kan fødevareproducenter vælge at betale et gebyr for at få hentet varerne på egen adresse eller at aflevere varerne på nogle af de ind- og udleveringssteder, som bliver placeret rundt om i landet, hvorfra de indleveres til DAO365, som får varerne ud til slutbrugeren. Alt administrativt kommer til at køre automatiseret via nettet og med online tilmelding af transporten for fødevareproducenten.