Skats kontrol afslører snyd i hver anden butik

Skat gennemfører jævnligt kontrol af butikker for at tjekke, om de betaler punktafgifter for øl, slik og spiritus, som bliver købt på den anden side af grænsen. Skats besøg afslører, at omkring hver anden af de kontrollerede butikker snyder med punktafgifterne og med pant.
Derfor fortsætter Skat med at sætte kampen mod illegale kioskvarer højt på prioriteringslisten.
Skat har udarbejdet en plan for sine aktiviteter i 2014, og planen indeholder en lang række målrettede aktiviteter, hvor et af hovedområderne er told og afgifter.
Indsatsen mod illegale punktafgiftspligtige varer fortsætter fra de tidligere år, og en opgørelse viser, at problemet stort set har samme omgang som i de foregående år. Andelen af uregelmæssigheder ved Skats kontrol i butikker af slik, pant, øl, vin og spiritus var i 2013, lidt mindre end i 2012 og lidt større end i 2011.
- Virksomhederne er udvalgt ud fra en konkret analyse, risikovurdering og geografiske hensyn. Der har været problemer i 43 pct. af de kontrollerede virksomheder.
Det betyder ikke, at der er problemer i 43 pct. af alle virksomheder, som forhandler slik, øl og sodavand, oplyser Thor Wilkens fra Skats presseafdeling i et skriftligt svar.
Mindre snyd
Dansk Handelsblad har spurgt, hvilket mål Skat arbejder efter at nå, når det gælder andelen af uregelmæssigheder.
- Der er ikke fastsat et mål for den fremtidige træfprocent, men målet er selvfølgelig, at der skal være færre, der snyder.
Der er ikke længere afgift på sodavand, men Skat kontrollerer dog fortsat, om der bliver betalt pant, da Skat har tilsynet med pantordningen.
Skat oplyser, at man er opmærksom på, at trykning af falske pantmærker foregår i udlandet.
" Målet er selvfølgelig, at der skal være færre, der snyder.
SKATS PRESSEAFDELING"
BUTIKKER MED SNYD
Andelen af uregelmæssigheder i de butikker, Skats kontrollerer for, om de har betalt afgifter for slik, øl, vin og spiritus samt pant:
2013 43%
2012 45%
2011 42%
2010 50%
2009 49%
Kilde: skat told og afgifter

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis