Skat fik stor fangst i Bazar Vest

Myndighederne rykkede onsdag ind på et stort kød- og grønsagsmarked i Aarhus-bydelen Gellerup.

Arkivfoto: Henrik Frydkjær

En stor kontrolaktion i Bazar Vest i Aarhus med repræsentanter fra både fødevaremyndighederne, Skat og Arbejdstilsynet viste ifølge en pressemeddelelse fra Skat, at der var problemer af den ene eller anden slags i halvdelen af de 43 virksomheder, som de 130 myndighedspersoner tjekkede.

– Vi havde på forhånd udvalgt 43 virksomheder til kontrol. Kontrollerne er alle foregået stille og roligt. Vi spørger bl.a. ind til ansættelsesforhold og bogføring. Samlet set viser vores kontroller, at der er problemer i omkring halvdelen af de virksomheder, som Skat havde udvalgt til kontrol, fortæller Jim Sørensen, der er fagdirektør i Skat.

To af virksomhederne drev uregistreret virksomhed, og 15 virksomheder er blevet pålagt logbog på grund af mistanke om sort arbejde. I alt kan 21 virksomheder se frem til yderligere kontrolbesøg. Derudover vil seks sager bliver overdraget til relevante myndigheder, idet der er mistanke om socialt bedrageri. Fødevarestyrelsens Rejsehold gav sanktioner til 15 virksomheder, som ikke overholdt fødevaremyndighedernes regler. Blandt andet blev en virksomhed lukket på grund af dårlig hygiejne. Arbejdstilsynet udstedte i alt 15 påbud under aktionen. Politiet har under aktionen anholdt to personer for overtrædelse af udlændingeloven, lyder det i meddelelsen fra Skat.