Nu kan nyansatte holde ferie med løn det første år

Folketinget har netop vedtaget den nye ferielov, der bla. betyder, at ferieåret rykker

Foto: Helle-Karin Helstrand

Dagligvarehandlen har traditionelt stor udskiftning i medarbejderstaben og derfor mange nyansatte.

17.000 medarbejdere forlod Coop i 2017

For de medarbejdere betyder en ny ferielov, som Folketinget netop har vedtaget, at de vil have råd til at holde ferie allerede den første sommer. Da har de nemlig optjent ferie.

Det sammen gælder nyuddannede, der også vil begynde at optjene ferie fra dag ét – og dermed have økonomisk mulighed for at holde ferie med løn kort efter ansættelsen.

I den nye lov, der træder i kraft 1. september 2020, når den er implementeret i overenskomsterne, kan den første feriedag afholdes, straks efter at den er optjent og 16 måneder frem. Ferieåret indledes den 1. september og forlænges til 16 måneder for at øge fleksibiliteten.

Den forlængede periode, hvor ferien kan holdes, gælder selvfølgelig også allerede ansatte.

I Danmark er der i dag forskudt ferie. Det betyder, at lønmodtageren optjener ferie i kalender-året fra 1. januar til 31. december, men at ferien først kan afholdes fra 1. maj til 30. april året efter. Der kan dermed gå op til 16 måneder, fra ferien optjenes, til ferien kan afholdes.

Læs om reglerne og overgangsordningen her

DEL
Forrige artikelSkat fik stor fangst i Bazar Vest
Næste artikelDigital nærkontakt med kunden
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.