Der skal æg, sild og øl på påskebordet

Påsken nærmer sig og AIM Create har spurgt ind til danskernes forhold til den traditionelle påskefrokost

Foto: Colourbox

En ny undersøgelsen fra AIM Create viser, at det kun er knap halvdelen af danskerne, nemlig 44 pct., der overhovedet skal holde eller deltage i en påskefrokost i år. Men de der skal, har klare præferencer for, hvad det traditionelle påskebord skal byde på.

Æggene er en favorit og hele 69 pct. svarer, at de ikke vil undvære dem på frokostbordet. Lige efter kommer sildene, som 68 pct. ikke vil undvære og 63 pct. kan ikke forestille sig en påskefrokost uden øl på bordet.

Ellers er det klart fiskeretter som rejer, fiskefilet og laks, som danskerne inviterer med til påskefrokost, imens kun 18 pct. synes, at påskelammet er en fast del af det traditionelle påskebord.

Undersøgelsen viser samtidig, at det især er mændene, der vil have øl og snaps på bordet. 3/4 af de adspurgte mænd vælger øl som en uundværlig del af frokosten, imens det kun er hver anden kvinde, der er af den mening. Det samme gælder snaps. 56 pct. af mændene synes den er essentiel, imens det kun er 36 pct. af kvinderne.

AIM Create har spurgt 803 danskere om, hvorvidt de skal holde påskefrokost eller ej. De adspurgte der svarede ja, skulle herefter vælge fem fødevarer ud, som de synes er uundværlige på et påskebord.

Kilde: AIM Create
Kilde: AIM Create
DEL
Forrige artikelNy Inco åbner i Glostrup
Næste artikelDe er nye på ledelsesgangen
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.