Simplere prismærkningsregler skal bekæmpe madspild

Ændringer af prismærkningsregler gør det lettere for butikker at sælge fødevarer, der nærmer sig holdbarhedsdato

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Butikker kan fra den 1. januar 2018 undlade at beregne en ny enhedspris for fødevarer, som sælges med rabat på grund af risiko for fordærvelse, f.eks. fersk kød, fisk, grøntsager og brød, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Reglerne for skiltning og annoncering med priser er blevet samlet i én prismærkningsbekendtgørelse, der skal gøre det enklere for butikkerne at undgå madspild.

Hos De Samvirkende Købmænd (DSK) glæder vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen sig over de nye regler.

– Ændringen vil gøre det lettere for virksomhederne at få afsat fødevarer, der nærmer sig udløbet af holdbarhedsdatoen og vil dermed bidrage til kampen mod madspild. Det glæder vi os naturligvis over, siger han.

Ny markedsføringslov
De nye regler for prismærkning er en konsekvens af den nye markedsføringslov, som trådte i kraft 1. juli 2017.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har efterfølgende gennemgået alle 24 bekendtgørelser med hjemmel i markedsføringsloven. Det har resulteret i en slankning af regelsættet og enkelte nye regler om prismærkning.