Sikkert Dankort bremser svindel i netbutikker

Flere netbutikker oplever, at tilslutningen til Dankort Secured by Nets helt stopper kortsvindlen

Dankort-logo: Nets

Efter Elgiganten koblede sig på sikkerhedsordningen Dankort Secured by News, har kæden ikke indgivet anmeldelser om svindel med Dankort ved e-handel.

Derfor opfordrer vicepolitiinspektør Trine Møller, Købehavns Politi, flere netbutikker til at tilmelde sig ordningen.

– Selv om vi sætter store ressourcer ind, så kan vi ikke knække den kurve alene. Dertil er samfundet i dag simpelthen for digitalt. Derfor skal vi alle hjælpe til, for at imødegå den slags svindel, siger vicepolitiinspektør Trine Møller fra afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Enkel sikkerhed
Sikkerhedssystemet er ganske enkelt. Hver gang, der købes for mere end 450 kr. på Dankortet, modtager forbrugeren en sms med en engangskode, mens netkøb under grænsebeløbet fortsætter som før. Langt størstedelen af kortsvindlen i forbindelse med netkøb sker ved større køb over 450 kr.

Hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) er man godt tilfredse med udviklingen.

– Flere medlemmer har samme oplevelse som Elgiganten, så vi opfordrer alle til at tilslutte sig ordningen, hvor stort set alle PSP’ere (Payment Service Provider, red.) nu tilbyder ordningen. Vi har været i dialog med Nets omkring udviklingen, og FDIH har i hvert fald fået aflivet Nets’ gebyr på chargeback-sager, når butikken er tilmeldt Dankort Secured by Nets, siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.