Shoptalk Europe: Kinesisk onlinegigant driver teknologisk revolution

Den kinesiske onlinegigant JD.com bruger i dag droner, der løfter et ton og flyver 100 km til kunder i landdistrikterne.

Den kinesiske onligegigant JD.com er ved at automatisere hele logistikken bl.a. med droner, der kan løfte et ton. Foto: JD.com

Onlinehandel er i fuld gang med en teknologisk revolution.

Robotter, selvkørende indkøbsvogne i byens gader og droner med varer til kunderne i landdistrikterne er allerede virkelighed hos en af verdens største onlinevirksomheder, JD.com i Kina.

JD.com har indgået et strategisk samarbejde med amerikanske Walmart og er i fuld gang med at udvikle nye løsninger inden for logistikken for at betjene flere hundrede millioner kunder i Kina.

Udviklingschef i JD.com, Hui Cheng, fortalte om den nyeste udvikling på konferencen Shoptalk Europe og viste på video, hvordan kunderne i dag får leverer varer i by og på land.

– Vi automatiserer vores varehuse, bruger robotter til at plukke og pakke varer, selvkørende vogne til at levere varer i byerne og droner til at aflevere varer til kunderne i små landsbyer. Vore droner kan i dag fragte pakker på op til et ton og flyve omkring 100 km med fuld last, sagde Hui Cheng.

– Fremtidens onlinehandel skabes af smart logistik, lød hans vurdering.

Ifølge JD.com bygger succesfuld onlinehandel på tre søjle: Kunderne kan have et stort udvalg af produkter af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, det skal være enkelt at bruge nettet og mobiltelefonen, og leveringen af varerne skal være hurtig og pålidelig.

– Kan man sørge for alle tre ting, får man loyale kunder online, sagde Hui Cheng.