Serviceerhverv er positive

Detailhandelen er blandt de brancher, der nu ser mest positivt på fremtiden. Det fastslår Dansk Erhverv på baggrund af det seneste konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik.
Barometret viser, at serviceerhvervenes forventninger i april forblev positive og lå næsten med niveau med marts.
- Serviceerhvervene har siden sommeren 2013 haft et positivt syn på udviklingen og den nærmeste fremtid, men det har først betydning for økonomien, når det afspejler sig i den reale udvikling - og det gør det heldigvis nu, siger Mira Lie Nielsen, økonom i Dansk Erhverv.
Vigtigt
Servicevirksomhederne er en blandet skare og tæller virksomheder inden for bl.a. butik, rengøring, reklame og it. Generelt er det virksomheder inden for detailhandel, turisme, rengøring og anden operationel service, som er mest positive i disse måneder.
- Det er vigtigt, at serviceerhvervene fastholder de positive forventninger, idet servicesektoren fylder rigtig meget i dansk økonomi og giver beskæftigelse til mere end 70 pct. af de privatansatte danskere. Det gør netop serviceerhvervenes forventninger vigtige for skabelsen af arbejdspladser og generelt for den samfundsøkonomiske udvikling, siger Mira Lia Nielsen.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis