Selina Juul: Madspild er blevet en industri

If√łlge eksperten er der masser af penge i at mindske madspild

Selina Juul, initiativtager til madspild-bevægelsen. Arkivfoto: Andreas Mikkel Hansen

Folkekirkens N√łdhj√¶lp har haft stor succes med √•bningen af supermarkedet Wefood, der skal s√¶lge de varer, de almindelige supermarkeder ikke kan s√¶lge p√• grund af fejltryk, √łdelagt emballage eller overskredne bedst-f√łr-datoer. Og if√łlge stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, er det bare begyndelsen.

РKampen mod madspild er blevet et stærkt signal. Og når en butik som Wefood kan have så meget succes, er det fordi danskerne er klar til madspildsvarer. Næste skridt er at finde ud af, hvordan vi omdanner det her til vækst. Der er masser af penge i at mindske madspild, siger hun.

Som eksempel p√• at der er penge at hente ved at spare p√• spildet, fremh√¶ver hun de mange henvendelser, som organisationen Stop Spild Af Mad i √łjeblikket f√•r fra kantiner og restauranter, der har f√•et r√•d til at oml√¶gge til √łkologi, fordi de har mindsket deres madspild.

РDer kommer til at være meget mere fokus på det her område fremover. Madspild er blevet en hel industri, siger madspildseksperten.

M√łd Selina Juul og f√• gode r√•d til kampen mod madspild i Madspildsomr√•det i Hal M p√• Foodexpo.

DEL
Forrige artikelDanske supermarkeder siger nej til madspildslov
Næste artikelNordjyske udbrydere har tocifrede vækstprocenter
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 √•r siden uddannelsen p√• Danmarks Journalisth√łjskole besk√¶ftiget sig med erhvervsjournalistik om is√¶r detailhandel og f√łdevarer. F√łr Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet p√• Foodwire.dk, √ėkologi & Erhverv og som medredakt√łr p√• Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver is√¶r nyheder og analyser.