Scandinavia Tobacco øger indtjeningen med 52 millioner

Væksten i tobaksgruppen steg med 2,4 pct. i første halvår af 2018

Foto: Scandinavian Tobacco Group

Scandinavia Tobacco Group, der er en af verdens største producenter af cigarer og pibetobak, har netop offentliggjort regnskab for andet kvartal, der viste fremgang i omsætningen og indtjeningen.

Her lagde tobaksvirksomheden med hovedsæde i Søborg 107 mio. kr. til toplinjen i forhold til andet kvartal 2017, der i alt landede i 1,78 mia. kr.

Også selskabets nettoindtjening blev forbedret fra 166 mio. kr. i andet kvartal sidste år til 205 mio. kr. i år, hvilket svarer til en stigning på mere end 23 pct.

Scandinavia Tobacco Group opkøbte i første kvartal 2018 amerikanske Thomsons Cigars, hvilket angives som hovedforklaringen på, at selskabets cash-flow har taget et dyk til minus 176 mio. kr. mod 251 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Virksomheden kom ud af første halvår 2018 med en nettoomsætning på ca. 3,1 mia. kr., svarende til en organisk vækst på 2,4 pct.

Samtidig landede virksomhedens nettoindtjening på 293 mio. kr., hvilket er 52 mio. kr. mere end i første halvår 2017.

Scandinavia Tobacco producerer årligt tre mia. cigarer og 5.000 tons pibetobak.

 

DEL
Forrige artikelKelsen sat til salg
Næste artikelHer er vinderne af Generation Food Award
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.