Salling Group overhaler: Alle smøgerne under disken i oktober

Netto, Føtex og Bilka meddeler, at tobakken er gemt af vejen i alle butikker fra 1. oktober. Rema lovede tidligere i dag, at al tobak er væk ved årskifet

I Norge er tobakken gemt væk i lukkede skabe

Kun få timer efter, at Rema 1000 meldte ud, at discountkæden med det kommende årsskifte ikke længere har tobakken fremme, så den kan friste unge til at ryge, melder Salling Group ud, at koncernen helt fjerner tobakken fra synlige hylder allerede fra 1. oktober.

Allerede efter sommerferien vil det synlige salg af cigaretter og tobak være fortid i de første butikker. Ambitionen er, at alle Salling Groups godt 600 butikker i Danmark har gemt tobakken helt af vejen den 1. oktober.

– Som landets største detailhandelsvirksomhed har vi et ansvar for at gå forrest. Vi kan gøre en reel forskel for de næste generationer ved at sætte fokus på rygning og gøre det mindre attraktivt at begynde at ryge. Danmark skal nå i mål med en røgfri generation i 2030, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Læs også: Rema 1000 gemmer smøgerne væk 

Dagligvaregiganten Coop vil ikke på nuværende tidspunkt svare på, hvorvidt koncernens kæder følger efter og fjerner den synlige tobak.

– Vi vil ikke kommentere konkurrentens tiltag. Hvis vi får sådanne planer, melder vi dem ud, når vi er klar til det, lyder det fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.