opdateret…

25 BR-butikker fordelt over hele landet – og en webshop.

Sådan lyder udmeldingen nu fra Salling Group, der for kort tid siden overtog varelageret samt brandet BR fra konkursramte TopToy.

Koncernen overtog ingen fysiske butikker, og det forlød i første omgang, at BR ville rykke ind i Føtex og Bilka som shop-in-shop-butikker.

Det kommer dog ikke til at ske, skriver Per Bank, adm. direktør i Salling Group, på sin LinkedIn-profil.

“Efter et par uger at tænke over, hvordan man bruger vores BR-mærke, har vi besluttet at åbne ca. 25 fysiske BR-butikker i hele landet…I vores eksisterende Bilka- og Føtex-butikker vil vi øge sortimentet, men vil ikke have samme bredde i sortimentet som i BR. Vi vil ikke skabe shop-in-shop-BR i Bilka eller Føtex”.

Tidligere BR-butikker kan genåbne

Salling Group er lige nu på jagt efter egnede placeringer til 25 legetøjsbutikker, hvoraf de første skal åbne inden for få måneder.

– Der er tale om et særdeles stærkt dansk brand, og de seneste ugers omtale af BR har understreget, at danskerne meget gerne vil holde liv i BR. Vi er nu i dialog med udlejere over hele landet for at sikre de bedste placeringer til de kommende BR-butikker, siger Per Bank.

Han slutter sit indlæg på LinkedIn med en lille opsang til forbrugerne:

“Jeg håber, at dette vil få os alle til at tænke over, hvorfor vi også er nødt til at handle i fysiske butikker. Gør vi ikke det, vil mange af dem forsvinde”.

Transaktionen med konkursboet omfattede ikke medarbejdere, lejeaftaler eller inventar, ligesom der heller ikke har været betaling af goodwill, herunder nøglepenge, hverken direkte eller indirekte til konkursboet. Salling Group har efterfølgende uafhængigt af konkursboet påbegyndt individuel forhandling med udlejere landet over om ledige butikslokaler. Åbningen af de nye BR-butikker kan finde sted i lejemål, der tidligere har huset legetøjsbutikker men kan også ske i øvrige eksisterende eller nyopførte lejemål“, lyder det fra Salling Group i en pressemeddelelse.

Læs også: Ingen supermarkeder i gamle Fætter BR-lokaler