Salling-fondene er klar til at købe resten af Dansk Supermarked

Målet var, at fondene skulle overtage de sidste 19 pct. fra A.P. Møller-Mærsk senest i 2019

Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Dansk Supermarked har genereret et overskud, der er så stort, at koncernen kan blive eneejer af virksomheden før tid, skriver Børsen.

I 2014 solgte købte Salling-fondene 49 pct. af aktierne i Dansk Suipermarked af A.P. Møller-Mærsk med aftale om at kunne overtage de sidste 19 pct. senest i 2019.

– Vi har genereret et betydeligt cashflow, så vi i dag er solide og uden videre kan købe de 19 pct. tilbage. Det kommer bare an på, hvornår vi sætter os sammen med A.P. Møller, siger Nils Smedegaard Andersen, bestyrelsesformand i Dansk Supermarked.

Avisen har interviewet bestyrelsesformand Niels Smedegaard i forbindelse med offentliggørelsen af Børsen Top1000, hvor Dansk Supermarked ligger på en 10. plads med en omsætning på 58 mia. kr. sidste år.

Dansk Supermarked har hidtil været påpasselig med at putte penge i onlinehandel med fødevarer. Nu indleder Bilka dog med Bilka To Go snart en test, der indebærer, at kunderne kan bestille varer via et website og afhente pakkede varer i i første omgang to Bilka’er.

Niels Smedegaard påpeger i interviewet, at det giver koncernen flere muligheder, når man som eneejer ikke behøver se på den kortsigtede indtjening, men i stedet kan ”investere i nye detailhandelsformer”.

Dansk Supermarked udbetalte ifølge Børsen sidste år et udbytte på 2,7 mia. kr. – hvoraf langt de fleste penge blev brugt til at tilbagebetale et lån, som Mærsk stillede til rådighed ved handlen for fire år siden. Koncernen havde et overskud på 1,3 mia. kr. efter skat.

Originalartikel: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/181521/artikel.html#ixzz4v5IWtzCO

DEL
Forrige artikelOnlinesalg giver mange valgmuligheder
Næste artikelCoop dropper planlagte økoannoncer
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.