Sælg overskudsmad til naboerne

Nu bliver det lettere at sælge mad mellem private via en deløkonomisk platform. Intentionen er at bekæmpe madspild

Foto: Steen Brogaard

Det skal være lettere for borgerne at undgå madspild. Derfor har Fødevarestyrelsen udarbejdet nye retningslinjer for salg af måltider mellem private.

Det betyder, at det nu bliver muligt for borgere hyppigere at sælge små mængder måltider igennem en deleøkonomisk platform uden at skulle registreres som en fødevarevirksomhed.

Mindske madspild

– Vi skal have mindsket madspildet i Danmark. Jeg har derfor besluttet, at borgerne skal have flere muligheder for at sælge eller donere deres overskudsmad. Nye retningslinjer skal give en håndsrækning til borgerne, der gerne vil undgå madspild og være med i deleøkonomien, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

I dag er det kun muligt at markedsføre fødevarer op til ca. 10 gange om året uden at være registreret hos Fødevarestyrelsen.

Med de nye retningslinjer kan borgerne sælge fødevarer, f.eks. overskudsmad, ca. en gang om ugen uden at være registreret som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen.

De gældende regler for fødevaresikkerhed skal selvfølgelig stadig overholdes, herunder f.eks regler om, at fødevarerne ikke må være farlige, at der er sporbarhed på varerne, og at man ikke må vildlede forbrugerne.