Sådan fusker de med din julemad

Ekstra Bladet har undersøgt butikkernes julemad, og undersøgelsen viser, at danskerne ofte bliver fuppet, når de køber julens klassiske madvarer. Ifølge Fødevarestyrelsen indeholder juleskinker ofte alt for meget nitrit, som er blevet tilføjet af slagteren. Derudover kan der være salmonella i hver fjerde juleand. Camilla Udsen fra Forbrugerrådet Tænk fortæller, at producenterne ofte vildleder kunderne omkring kvaliteten af deres produkter. For eksempel kan man tilsætte en lille smule smør til julekagerne, så man kan skrive på pakken, at de er bagt med smør. "Det er groft fup. Der er ikke tale om smørbagte kager, når de indeholder så forsvindende lidt smør og så meget margarine eller palmeolie, som er et ekstremt billigt fedtstof med en markant bismag," siger bager og konditor Frank Pedersen, der også underviser på Tech College Aalborg.
Kilder:Ekstra Bladet, sektion 1, side 4, 20-12-2014

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis