Så er det også slut med buræg i Dansk Supermarked

Koncernen vil i stedet sænke prisen på skrabeæg i Netto, Føtex og Bilka

Foto: Colourbox

Dansk Supermarkeds butikker har solgt det sidste buræg i Føtex, Netto og Bilka. Dermed er koncernen med i den bølge af dagligvarerbutikker, der ikke længere sælger æg fra høns i bure.

Der er dog fortsat buræg i mad, produceret med æg. Koncernen begynder en udfasning af de skjulte buræg i egne produkter – de skal være væk inden udgangen af 2019.

I november 2015 fjernede Lidl alle buræg fra hylderne, og fra 1. januar 2017 var alle skjulte buræg fjernet fra Lidls egne produkter.

Irma udfasede buræggene i 1993, og Kvickly gjorde det samme i 2013. I foråret er resten af Coops butikker stoppet med at sælge buræg. Koncernen er også i gang med en udfasning af skjulte buræg.

Aldi lovede i august sidste år stop for buræg i danske butikker senest i 2020, og Rema 1000 vil seneste medio 2018 udfase buræg i alle butikker. Derudover skal skjulte buræg i Remas egne varer være væk inden udgangen af 2019.

Dagrofa er i gang med en udfasning af buræg – både de skjulte og dem i butikkerne – det skal være slut med buræg med udgangen af 2019.

Dansk Supermarked har ifølge en pressemeddelelse gennem flere år målrettet arbejdet på at fremme salget af skrabeæg, æg fra fritgående høns og økologiske æg – og har siden 2015 slet ikke markedsført buræg.