Royal Unibrew i rekordresultat

Det ekstremt varme vejr i Nordeuropa var den direkte årsag til bryggeriets bedste halvårsregnskab nogensinde

Foto: Royal Unibrew

Vejret har ikke kun været med danskerne, men i den grad også med Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew.

Bryggeriet har netop offentliggjort det bedste halvårsregnskab nogensinde og angiver det varme vejr over Nordeuropa i maj og juni som en direkte årsag til rekordresultatet.

Royal Unibrews omsætning blev i andet kvartal 2,07 mia. kr. mod 1,83 mia. kr. i samme periode sidste år.

EBIT-resultatet blev ligeledes forbedret fra 351 mio. kr. til 447 mio. kr., mens overskuddet landede på 359 mio. kr. mod 280 mio. kr. i andet kvartal 2017.

Foruden det ekstraordinære varme vejr peger Royal Unibrew også på, at opkøbet af den italienske sodavandsproducent Terme di Crodo i starten af 2018 og et generelt godt momentum i den samlede forretning har været medvirkende årsager til det rekordhøje halvårsregnskab.

Opjusterer forventninger 

Udover opkøbet af Terme di Crodo har Royal Unibrew denne sommer også købt aarhusianske Bev.Con ApS, der tæller brands som Cult Energy, Shaker og Mokai, samt den franske lemonadevirksomhed Etablissements Greyer Fréres.

Som en konsekvens af det ekstraordinære varme vejr, som også er fortsat i ind i tredje kvartal, har Royal Unibrew endnu engang opjusteret forventningerne til hele 2018.

Bryggeriet forventer nu en samlet omsætning i niveauet 7-7,2 mia. kr. samt et EBIT-resultat mellem 1,275 og 1,325 mia. kr.