Rigmand skyder 350 millioner i nemlig.com

Den store kapitalindsprøjtning fra mangemilliardær Anders Holch Povlsen skal bruges til at udbrede nemlig.com til endnu flere danskere

Foto: Nemlig.com

Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen har stor tiltro til, at nemlig.com kan blive en lukrativ forretning. Også selv om onlinekonceptet aldrig har genereret overskud.

Nemlig.com har netop rundet 1 mia. kr. i omsætning, men har i de to seneste regnskaber haft et samlet driftunderskud på 157 mio. kr.

Alligevel har den aarhusianske mangemilliardær netop sprøjtet yderligere 350 mio. kr. ind i virksomheden, viser en opgørelse fra CVR-registret.

– Online dagligvarehandel vil helt naturligt udgøre en markant større del af det fremtidige marked. Jeg ser med denne investering frem til, at nemlig.com kan udvikle sig endnu mere til glæde for kunder og medarbejdere, udtalte Anders Holch Povlsen blandt andet i forbindelse med offentliggørelsen af kapitaltilførslen tidligere i juli.

Det er ikke første gang, Anders Holch Povlsen griber til lommen og tilføre nemlig.com tiltrængt kapital. Så sent som i september sidste år lød indsprøjtningen dengang på 100 mio. kr. fra tøjmilliardæren.

Kapital, som ikke mindst siden er investeret i at udbrede konceptet til Østjylland og en stor del af Fyn.

Ud til flest mulige danskere
Trods ekspansionen vest for Storebælt er konceptet langt fra tilgængeligt i alle egne af landet. F.eks må potentielle kunder i Nordjylland, Midt- og Vestjylland samt Syd- og Sønderjylland stadig se langt efter vareleverancer fra nemlig.com, ligesom konceptet heller ikke dækker Sydfyn og store dele af Sjælland.

Derfor skal investeringen blandt andet bruges til geografisk ekspansion, oplyser selskabet.

– Vi udvider løbende i takt med, at efterspørgslen stiger, men vi kan ikke på nuværende tidspunkt komme nærmere, hvor vi ekspanderer næste gang. Vores ambition er, at flest mulige danskere over tid får mulighed for at kunne købe ind på nemlig.com, udtaler stifter og adm. direktør Stefan Plenge til Dansk Handelsblad.

Investeringen på 350 mio. kr. er den største enkeltstående kapitalindsprøjtning fra medejer Anders Holch Povlsen i nemlig.com, der betyder, at han fremover er hovedaktionær i online-supermarkedet.