Rift om beliggenhed i center

NREP, der driver og er medejer af Veri Centret, medgiver, centret har en høj koncentration af dagligvarebutikker

Foto: Ulrik Samsøe Figen

Veri Centret i det nordlige Aarhus har fået en grundig overhaling de senere år, efter boligforeningen AAB frasolgte centret til ejendomsselskabet NREP for 114 mio. kr. i slutningen af 2013.

Da det er ulovligt for boligforeninger at drive kommerciel forretning, kunne boligforeningen ikke udvide Jyllands første butikscenter, som Veri Centret er, og det bar centret også præg af.

Siden er centret blev udvidet med ca. 2.000 kvadratmeter, ligesom flere butikker er blevet moderniseret og udvidet.

Så godt er det gået med udviklingen af indkøbscentret, at den store udenlandske kapitalfond Stepstone Real Estate tidligere på året overtog Veri Centret og seks øvrige butikscentre til en samlet bogført værdi på ca. 1,2 mia. kr. af NREP.

NREP er dog stadigvæk medejer af centret og står for drift og udvikling.

– Alle dagligvarekæder vil gerne ind her, og vi får også rigtig mange henvendelser fra de store detailkæder. Det er et område, de kan se, at der sker en masse i med nye boliger. Og det er et attraktivt center med et par millioner besøgende om året, siger Mads Birkedahl, porteføljemanager i NREP med ansvar for udvikling og udlejning i Veri Centret.

Siden er nye butikker kommet til.

Ikke mættet endnu

Sidst ankomne er Rema 1000, der åbnede ny butik i uge 23.

Discountbutikken er placeret i et butikslokale, som er ejet af et K/S-selskab, og er dermed ikke en del af ejendomsselskabets ejendomsportefølje.

Set med ejendomsselskabet øjne er det dog tvivlsomt, om NREP selv ville have åbnet en ny dagligvarebutik i centret, som i forvejen byder på Kvickly, Fakta og en Netto.

– Veri Centret har en høj koncentration af dagligvarebutikker, men området er ikke nødvendigvis mættet, og det er derfor forståeligt, at alle gerne vil ligge i området. Kører man en tur fra Trøjborg Centret til Veri Centret (ca. 3 km, red.), så finder man ikke en eneste dagligvareforretning, før man rammer Veri Centret. Jeg kan ikke afvise, at vi selv ville have lavet en dagligvarebutik, men vi ville formentlig have gået efter at lave andre typer af butikker. Jeg byder Rema 1000 velkommen og ser det som en styrke til vores center, siger Mads Birkedahl.