Returdåser skal ikke smides i naturen

Det er ikke alle, der er lige flinke til at aflevere brugte flasker og dåser i returautomaten.
Mange smider den brugte returemballage ud af bilvinduet eller i skraldespanden, og derfor deltager Dansk Retursystem i kampagnen "Rene Veje Nu", der ruller over landet i de kommende uger.
Næsten 9 ug af 10 dåser og flasker med pant afleveres igen og bliver genanvendt, men Dansk Retursystem har en ambition om at få endnu mere emballage retur og genanvendt. Derfor støtter virksomheden den nye kampagne, der gennemføres af Hold Danmark Rent og en række andre partnere.
Bedre energi
Markedsdirektør i Dansk Retursystem, Inge Fisker, siger, at der er fokus på at sortere emballage fra affaldet, så de tomme flasker og dåser kan blive til nye fødevareemballager, og fordi kampagnen bidrager til en renere natur.
- Du kan genanvende 16 dåser for den samme energi, som du bruger på at udvinde ny aluminium til en enkelt dåse, oplyser hun i en pressemeddelelse.
En analyse, foretaget for Hold Danmark Rent, viser, at 51 pct. af danskerne stadig bruger naturen som skraldespand, når de kører bil.
Dansk Retursystems chauffører og konsulent uddeler i disse uger lommeskraldeposer og postkort, som kan byttes til en sodavand eller en kop kaffe ved McDonald's

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis