Retsafgørelse holder Aldi Nord på sporet

Aldi er i gang med en storstilet moderniseringsplan, der skal løfte niveauet i butikkerne. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Enken Babette Albrecht og hendes fem børn må tage til takke med en nøje afgrænset indflydelse på den tyske discountkæmpe Aldi Nord, som bl.a. ejer i underkanten af 200 butikker her i landet.

7. december nåede den højere retsinstans, Oberverwaltungsgericht i den nordtyske by Schleswig, frem til, at de klausuler, som Babettes mand, Berthold Albrecht, lagde ned over den ene af tre familie-ejerfonde kort før sin død i 2012, var gyldige.

Berthold Albrecht arvede sammen med sin bror Theo Junior og deres mor det nordlige af to Aldi-imperier efter deres far, Aldi Nord-stifter Theo Albrechts død to år tidligere.

Milliardinvesteringer sikret

Med afgørelsen ser det nu ud til, at Babette-klanens indflydelse på Aldi Nord er så begrænset, at der ikke kan rokkes ved den nuværende strategiske kurs med massive investeringer i at forny butiksnettet i ni Aldi-lande med omkring 4700 butikker.

Aldi Nord er klar til at bruge op mod 40 mia. kr. på det gigantiske projekt, men store strategiske beslutninger kræver enstemmighed i de tre ejerfonde, og Babette-holdet fremstod ikke som et helt sikkert kort til at prioritere en fremtidssikring af Aldi.

Ifølge branchebladet Manager Magazin tog Aldi Nords advokat, Emil Huber, da også imod afgørelsen med en vis lettelse efter otte timers sagsbehandling 7. december.

– Med den kommer virksomhedens interesse fortsat til at være den bærende i fondene, sagde han ifølge Manager Magazin.

DEL
Forrige artikelFødevarebanken arbejder på højtryk med julemaden
Næste artikelEn lille gruppe forhandlere bliver i Circle K
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.