Retail News

MODE
Pilgrim sat til salg for millioner
Smykkefirmaet Pilgrim, som for tre uger siden tabte en voldgiftssag og derfor kom til at skylde et tocifret millionbeløb til en tidligere partner, er nu sat til salg. Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn fortæller, at firmaet ikke har pengene, og at den eneste mulighed derfor er et salg. Formanden vurderer, at Pilgrim vil kunne sælges for omkring 25 millioner kroner, således at alle krav kan tilfredsstilles.
Der er lavet en konstruktion, som betyder, at eventuelle købere kun vil skulle investere i de sunde dele af Pilgrim.
Horsens Folkeblad
ELEKTRONIK
Apple-forhandlere i stor byttehandel
To af Nordens største Apple-forhandlere, Eplehuset og Humac, har indgået en byttehandel, hvor de skifter butikker med hinanden. Humac overtager syv af Eplehusets danske butikker, og Eplehuset overtager otte af Eplehusets norske butikker. De to forhandlere forklarer, at beslutningen skyldes svære konkurrencevilkår. Efter butikbytningen bliver Humac den største forhandler af Apple i Danmark, mens Eplehuset får mulighed for for at konsolidere sin førerposition i Norge. Ifølge Humac er de to største konkurrenter på det danske marked Elgiganten og Expert.
Børsen
Musikken spiller trådløst med et enkelt klik
Den generelle tendens i disse år er, at folk skiller sig af med CDer, DVD er og Blurays til fordel for de usynlige lagringsenheder på computeren eller benytter sig af en streamingtjeneste.
Særligt streamingtjenesterne er populære, og Pernille Hargaard, som er marketingansvarlig hos Bose Denmark, fortæller, at dette har indflydelse på, hvordan vi lytter til musik. Således er tendensen i hjemmene i stigende grad trådløse musiksystemer. Omvendt påpeger salgschef hos Hi-Fi Klubben, at dette går hånd i hånd med en modsatrettet tendens. Folk er nemlig begyndt at vise deres pladespiller og højtalere frem, som om den var et designermøbel. Århus Stiftstidende
ANDRE
Danske kæder vokser i udlandet
Danske detailkæder vokser med stor hastighed i udlandet, hvor flere og flere udvider antallet af butikker. Blandt de seneste eksempler er Søstrene Grenes Import A/ S, som håber på at nå fra 74 til 100 butikker i det kommende år.
Mikkel Grene, som er selskabets administrerende direktør, fortæller at mulige franchisetagere har henvendt sig på tre markeder, fordi de er interesserede i Søstrene Grenes koncept. Direktør for Dansk Detail Jens Birkeholm vurderer, at Danmark vil have stor succes med eksporten af kædekoncepter.
Det har nemlig været blandt landets styrker, historisk set.
Jyllands-Posten

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis