Restauranter fylder tomme butikker i Østjylland

Østjylland har ikke haft så få ledige butikslokaler i syv år, viser tal fra Ejendomstorvet.dk

Foto: Colourbox

Restauranter, cafeer og tøjkæder rykker ind i tomme butikslokaler i Aarhus, og det betyder, at Østjylland nu har det laveste antal tomme butikker i syv år, viser tal fra mæglernes fælles portal Ejendomstorvet.dk.

– Detailhandlen kan fortsat mærke, at danskerne efter finanskrisen holder lidt igen med at svinge dankortet. Men det er begyndt at lysne, og i Østjylland skal vi helt tilbage til sommeren 2010 for at finde færre ledige lokaler end nu. Kun 5,3 pct. af de samlede butiksarealer står tomme, og det er en anelse bedre end på landsplan. Samtidig er tallet faldet uafbrudt gennem fire kvartaler, så det tyder på, at fremgangen er stabil, om end ikke prangende, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk.

I 2007-08 stod blot 2-2½ pct. af de østjyske butikslokaler tomme, men det steg kraftigt med finanskrisen. Der var flest ”til leje”-skilte i butiksvinduerne ved udgangen af 2012. Dengang lå 7,1 pct. af butiksarealerne øde hen.

Aktuelt er 224 lokaler til butikker og spisesteder udbudt til leje eller salg i hele Østjylland. Flest – 73 – ligger i Aarhus Kommune, derefter følger Randers med 46, Silkeborg med 43 og Horsens med 30 ledige butikslokaler.

På landsplan rummer Ejendomstorvet.dk lige godt 1.500 ledige butikslokaler.

I hele landet findes lige knap 12,6 mio. kvadratmeter butiksarealer, og heraf ligger en sjettedel eller to millioner i Aarhus og det øvrige Østjylland. Dermed har Østjylland flest butikskvadratmeter af de 11 landsdele, som Danmarks Statistik opdeler landet i.