Rema overtager kun seks Kiwi-lejemål fra Dagrofa

Dansk Supermarked vil dog også udleje nogle af sine 81 lejemål til butikker uden for koncernen

Topcehf i Dagrofa, Per Thau Foto: Henrik Frydkjær

Seks nye butikker.

Det er hvad Kiwis lukning i første omgang giver den norske franchise-kæde, Rema 1000, der ellers varsler fortsat ekspansion.

De seks butikker kan dog blive til flere, når Dansk Supermarked går i gang med sin ud-deling af de butikker, som koncernen ikke selv skal bruge til Netto.

Dansk Supermarked blev nemlig med 81 lejemål en af to store vindere, da Dagrofa skulle finde nye lejere til sine 118 Kiwi-lejemål.

Den anden vinder er ifølge topchef i Dagrofa, Per Thau, Kiwis ejer, Dagrofa.

– Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at vi havde fået afsat alle lejemål, allerede 41 dage efter udmeldingen om Kiwis lukning, siger Per Thau.

Han vil ikke sætte et tal på, hvad Dansk Supermarked har givet for de 81 lejemål.

– Det er en fortrolig aftale mellem os og Dansk Supermarked. Men vi har med Dansk Supermarked fået den aftale, der kunne bringe os hurtigst og økonomisk mest fordelagtigt ud af lejemål med både gode og dårlige beliggenheder, siger Per Thau.

To butikker skal huse Meny, mens 25 skal omdannes til Spar.

– Vi har i forbindelse med aftaler om lejemålene i første omgang tilgodeset vores egne kæder, og en del af de kommende Spar-butikker overtages af eksisterende Spar-købmænd, siger Per Thau.

Èn butik går til discountkæden Lidl. De sidste tre lejemål vil Per Thau endnu ikke sætte navn på.

DEL
Forrige artikelAnalyse: Dansk Supermarked spiller med musklerne
Næste artikelLidl overtager en Kiwi+
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.