Rema lancerer frilandsgris i alle butikker

Danskerne stigende interesse for dyrevelfærd har fået Rema 1000 til at lancere en ny produktserie med frilandsgris

Foto: Rema 1000

Rema 1000 har indgået et nyt jord-til-bord samarbejde med frilandmændene Peter Bruun og Lene Conradsen fra Give, der er en af Danmarks største producenter af frilandsgrise.

Rema 1000s nye produktserie hedder ”Frilandsgris – fra Peter og Lene” og kan købes i alle kædens butikker fra søndag d. 11. marts.

”Vi har længe mærket en stor interesse for danske frilandsgris, så vi er meget glade for det nye samarbejde med Peter og Lene. I Rema 1000 har vi fokus på at fremme bæredygtig produktion og udvide vores varesortiment i overensstemmelse med kundernes ønsker, og dette er et naturligt skridt i den retning af vores købmandskab,” siger indkøbsdirektør Anders Rene Jensen om tiltaget.

Dyrevelfærd i fokus
En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Dyrenes Beskyttelse viser, at 72 pct. af danskerne synes, at grisene skal have bedre leveforhold.

På gården i Give er alle søer fritgående, og grisene har rig mulighed for at boltre sig på marken med adgang til blødt halm at sove i.

Og Peter og Lene glæder sig over det nye samarbejde.

​”Danskerne er blevet enormt bevidste omkring dyrenes velfærd, når de står ved køledisken, så vi er utroligt glade for det nye samarbejde med Rema 1000, så deres kunder nu får mulighed for at købe kød fra grise, der har haft en opvækst i omgivelser, som passer til deres naturlige adfærd,” siger Lene Conradsen.