Rema-direktør trækker sig efter turbulent periode

Kategori- og indkøbsdirektør i Rema 1000 Norge, Lars Kristian Lindberg, stopper med øjeblikkelig virkning

Ole Robert Reitan takker af som adm. direktør for Rema 1000 i Norge Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

Alt tegnede lyst, da Rema 1000 kort før årsskiftet lancerede et fordelsprogram i Norge, der gav kunderne 10 pct. rabat på frugt og grønt og yderligere 10 pct. på de 10 varer, som kunderne handler mest.

I spidsen for lanceringen af fordelsprogrammet stod kategori- og indkøbsdirektør Lars Kristian Lindberg, men han er nu fortid i Rema 1000 og er stoppet med øjeblikkelig virkning.

– Jeg vil gerne takke for flotte år i Rema 1000. Når vores veje nu skilles, så er der ingen dramatik i det. Jeg ser frem til nye udfordringer og ønsker Rema 1000 alt vel i fremtiden, udtaler Lars Kristian Lindberg i en kortfattet pressemeddelelse og ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Tekniske udfordringer og sikkerhedsbrud
Siden lanceringen af fordelsprogrammet har Æ-app’en voldt Rema 1000 store tekniske udfordringer. F.eks. har systemet flere gange været nede. Samtidig opdagede en it-udvikler tilbage i februar et stort sikkerhedsbrud i app’en, og at dataene lå frit åbne, hvilket betød, at det var muligt at hente informationer om alle kunder, der havde benyttet app’en.

En brist, som Rema 1000 øjeblikkeligt beklagede overfor brugerne, men samtidig påpegede kommunikationsdirektør Mette Fossum, at der ikke var grund til bekymring.

De store tekniske udfordringer var en medvirkende årsag til, at Rema 1000 har oplevet et markant dyk på omdømme-barometret blandt de norske forbrugere. Således er Rema 1000 placeret på en uvant 67. plads blandt 70 virksomheder i Norge.

DEL
Forrige artikelOdd Reitan tager ansvaret for norsk nedtur
Næste artikelNetto stopper salg af “magiske” sten
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.