Rema 1000: Vi er vokset fra hinanden

Salgsdirektør Mads Nysted fortæller, at samarbejdsophøret med Torben Holst Konrup er et resultat af et længere forløb og håber på kundernes opbakning til den nye købmand

Illustration: Ulrik Samsøe Figen

Gennem snart 15 år har Torben Holst Konrup været Rema 1000-købmand i Brønderslev og er kendt for at have styr på butikken og have en stor lokal opbakning.

Derfor er meddelelsen om, at han ikke får fornyet sin kontrakt også kommet bag på mange i lokalområdet.

Hos Rema 1000 har man også været glade for samarbejdet med købmanden, fortæller salgsdirektør Mads Nysted, men tidspunktet er nu kommet til at skilles.

– Vi har haft et godt samarbejde med Torben gennem mange år, og vi kan godt forstå, at kunderne har været glade for Torben, for det har vi også. Når vores samarbejde ophører til oktober, er det lidt som et ægtepar, der går fra hinanden, og den slags undrer jo ofte omgangskredsen. Men sagen er, at vi er vokset fra hinanden, og jeg tror det bliver sundt for Torben at komme videre til noget andet, skriver salgsdirektør Mads Nysted i en mail.

Mange overvejelser
Han ønsker ikke at uddybe den bagvedliggende årsag til samarbejdsophøret med Torben Holst Konrup.

Heller ikke selv om spekulationerne om, hvorfor Torben Holst Konrup ikke får fornyet sin kontrakt er mange i lokalområdet og i facebook-støttegruppen “Vi vil beholde Torben og Mikkel i vores Rema 1000 Brønderslev”, der har cirka 800 medlemmer.

– Kontrakten med Torben udløber til oktober, og når vi ikke fornyer den, er det resultatet af et længere forløb og mange snakke og overvejelser med Torben. I Rema 1000 har vi en værdi der hedder, at vi taler med hinanden og ikke om hinanden, så de snakke holder vi mellem Torben og os. Det, håber vi, at kunderne vil respektere, siger Mads Nysted.

Med den store støtte til Torben Holst Konrup, kan den nye købmand måske få en ekstra hård opstart til oktober, men salgsdirektøren håber alligevel, at butikkens kunder vil tage godt imod den nye købmand.

– Vi ønsker med vores franchisekoncept og lokale selvstændige købmænd, at butikken bliver lokalsamfundets butik, og at købmanden bliver en kendt og vellidt person i lokalsamfundet. Når vi efter en helhedsvurdering på mange parametre og en længere proces er nået frem til ikke at forny vores samarbejde med den lokale købmand, så er bagsiden af denne ambition, at vi kan opleve sådanne reaktioner. Den nye købmand har ingen aktier i vores beslutning vedrørende Torben. Vi håber, at kunderne vil give den nye købmand en chance, og at han over tid kan gøre sig fortjent til kundernes tillid og opbakning, skriver salgsdirektøren i mailen.