Det er langt fra nogen nyhed, at Rema 1000 har fremdrift og vokser herhjemme. F.eks. åbner kæden fem nye butikker alene i juni.

Åbningen af kædens butik nummer 310 i Aarhus-forstaden Risskov i uge 23 skiller sig nu alligevel ud fra mængden.

Rema 1000 har nemlig valgt en placering i Veri Centret, som tæller godt 40 butikker og hvert år besøges af ca. to mio. kunder.

I forvejen huser centret konkurrenterne Kvickly, Fakta og Netto.

Sidstnævnte butik er pt. midlertidig lukket og i gang med en større udvidelse til noget nær dobbelt størrelse på 1350 kvm.

Det gør alt andet lige Rema 1000s éntre i området lettere.

Med snart fire butikker i drift er Veri Centret et af de centre i landet med den absolut allerstørste koncentration af dagligvarebutikker – hvis ikke den største – men det afskrækker ikke Rema 1000 fra at åbne ny butik i centret.

– Vi har gennem flere år arbejdet på at få en placering her, og nu kom muligheden. Vi ser generelt et bydelscenter som dette som en by i byen, hvor tre-fire dagligvarebutikker jo også servicerer byer med 5.000-10.000 indbyggere, og vi ser masser af potentiale i området, fordi der de kommende år bliver opført mere end 900 nye boliger lige ovre på den anden side af vejen, fortæller Kenneth Korsgaard Jensen, regionschef i Rema 1000.

Enkelt at handle

Butikscentret ligger med kort afstand ud til det stærkt befærdede kryds Grenåvej/ Ringvejen, som er et af de tungeste trafikale knudepunkter i Aarhus.

Remas nye butik er ikke placeret inde i selve hovedcentret, men i en tilbygning uden på med egen indgang, og det er ret afgørende, siger Mads Nysted, salgsdirektør for Rema 1000.

– Det skal være enkelt at handle i Rema 1000. Det vigtigste er, at vi ligger dér, hvor kunderne ønsker at handle. Er det i et center, er det fint, men vi vil gerne have en butik med vores egen indgang, siger Mads Nysted.

De senere år har Rema 1000 sat ekstra turbo på ekspansionen i Aarhus-området, så kæden i dag er oppe på 25 butikker i Aarhus Kommune.

Butiksantallet svarer til, hvad Rema 1000 forventer at åbne af butikker i hele landet i 2018.

Flere butikker på vej

I området Vejlby-Risskov-Egå har Rema 1000 nu fire butikker placeret, mens kæden åbner en femte nord for Aarhus på Lystrupvej i starten af næste år.

Ifølge regionschef Kenneth Korsgaard Jensen rummer Aarhus gode muligheder for yderligere butiksåbninger.

Han fortæller, at Rema 1000 til sammenligning snart har 10 butikker i Randers med lidt over 60.000 indbyggere.

– Der er plads til flere Rema 1000 i Aarhus og yderligere to-tre Rema 1000 i dette område, siger Kenneth Korsgaard Jensen.

– Vi har et koncept, som fungerer godt såvel i de mindre byer på landet som i centrum af de store byer, siger Mads Nysted.

Tilbage til den nyåbnede centerbutik på 727 kvm. er Mads Nysted meget tilfreds med både butiksstørrelse, beliggenheden nær det store boligområde Veri Parken, Børglum kollegiet og udsigten til de mange nye boliger i lokalområdet.

– Vi gør os umage i, at de placeringer vi vælger at tage, er nogle, som vi virkelig tror på er rigtige. Vi vil hellere vente, hvis ikke det er den rigtige løsning for os. Det betyder rigtig meget, hvordan butikken ligger. Det skal man ikke gå på kompromis med.

– Vi har fået en super god placering. Ingen tvivl om det. Så er det jo op til kunderne at bestemme, hvor de vil handle henne. Jeg er sikker på, butikken nok skal få succes, siger Mads Nysted.