Rema 1000 på vej til ny bydel i hovedstaden

Rema åbner i Bryggens Bastion sammen med boliger og andet erhverv

Illustration: Bach Gruppen

Rema 1000 skal være en del af den nye bydel Bryggens Bastion, der er under opbygning på Islands Brygge.

Det skriver Bach Gruppen, der står byggeprojektet.

Udviklingen af Bryggens Bastion vil strække sig over otte til ti år og vil, når bydelen er færdig, indeholde boliger, ungdomsboliger, som KAB skal stå for, samt grønne arealer og butikker.

– I februar indgik vi en aftale med det svenske ejendomsselskab Heimstaden, der overtager 265 boliger og 2.500 kvadratmeter erhverv, som vi er ved at bygge. Med aftalerne med KAB og Rema 1000 tager vi det næste store skridt, så vi samlet har projekter for 1,4 milliarder kroner på plads. Ungdomsboligerne vil være med til at skabe et blandet og levende kvarter, og med Rema 1000-butikken får de fremtidige beboere i Bryggens Bastion let og hurtig adgang til dagligvarer, siger Anders Bo Bach, partner i Bach Gruppen.

Navnet Bryggens Bastion tager afsæt dels i bydelen Islands Brygge, dels i et militært øvelsesanlæg, Faste Batteri, som blev opført på grunden i 1700-tallet. Anlægget bevares som grønt område og bliver restaureret i samarbejde med Københavns Museum samt Slots- og Kulturstyrelsen – og får endda stillet kanoner op.