Rema 1000 gemmer smøgerne væk

Discountkæden opfylder dermed et mange-årigt ønske fra samarbejdspartneren Kræftens Bekæmpelse

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Et flerårigt samarbejde mellem Rema 1000 og Kræftens Bekæmpelse fører nu til, at discountkædens 314 butikker ikke længere vil have tobak liggende synligt på hylderne.

Nu skal kunderne spørge om cigaretter og pibetobak.

– Jeg er stolt over, at vi gør vores bedste for at imødekomme Kræftens Bekæmpelse og regeringens mål om en røgfri generation i 2030. Vi er klar over, at dette initiativ ikke gør Danmark 100 procent røgfrit, men samarbejdet mellem detailhandlen og organisationer som Kræftens Bekæmpelse er et vigtig skridt, når rygestart skal forebygges, siger Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i Rema 1000.

Hensigten med initiativet er at gøre cigaretterne mindre synlige for børn og unge og stoppe den markedsføring, der ligger ved at placere tobakken ved kassen. Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse bakker syv ud af 10 danskere op om, at tobak skal under disken.

Rema 1000 er allerede i gang med at teste den fysiske løsning i alle kædens butikker. Hele praktikken omkring afskærmet tobak forventes at være klar i starten af det nye år.

DEL
Forrige artikelNy pant presser retursystemet
Næste artikelMatas-direktør præsenterer nyt vækstteam
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.