Rekordmange omlægger til økologi

Den samlede tilgang af økologiske bedrifter i 2015 var den største i 15 år. Og udviklingen fortsætter, mener formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster. Foto: Økologisk Landsforening
I maj 2015 var det økologiske landbrugsareal, ifølge tal fra NaturErhvervstyrelsen, kun vokset med to pct. i forhold til samme tid året før. Men siden da er det gået stærkt.
I de resterende seks måneder af 2015 startede over 350 bedrifter omlægning til økologi, og i 2016 er der søgt om økologisk arealtilskud til over 41.000 hektar, hvilket er en stigning på cirka 22 pct.
Statistikken er opgjort 31. maj 2015, hvor der var 2636 økologiske landbrug i Danmark. Ved udgangen af året var det tal imidlertid vokset til 2991, og den samlede tilgang af økologiske bedrifter i 2015 var den største i 15 år.
Ifølge formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, vil udviklingen fortsætte.
– Virksomheder, detailhandel og eksportmarkeder meddeler samstemmende, at forbrugernes interesse for økologiske fødevarer bliver mere og mere tydelig. Og samtidig mærker vores landbrugskonsulenter en bred og markant stigende interesse for omlægningstjek hos alt fra bær- til svineproducenter. Jeg er overbevist om, at målet om en fordobling af det økologiske areal i 2020, som den forhenværende regering satte, er inden for rækkevidde, siger han.
DEL
Forrige artikelEfterfølgeren til Toyotas salgshit
Næste artikelFokus på oplevelsen i Netto
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.