Regeringen vil løfte erhvervsuddannelser med 2 milliarder

Dansk Erhverv roser regeringens udspil fra folkeskole til faglært

Adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, roser regeringens udspil om at styrke erhversskolerne de kommende år. Foto: Helle Moos

Alt for få unge søger ind på erhvervsuddannelserne.

Med regeringens udspil “fra folkeskole til faglært” vil regeringen nu samlet investere 2 mia. kr. over de næste fire år i 55 initiativer, der skal styrke søgningen og gennemførslen på erhvervsuddannelserne.

Og det vækker glæde i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

– Det er et stærkt udspil, der indeholder mange af de rigtige elementer. Der skal bl.a. nedbrydes barrierer mellem grundskoler og erhvervsuddannelser, investeres målrettet i digitalisering og kvalitet i undervisningen, og skabes bedre muligheder for at genvinde noget af den tabte tilgang på erhvervsskolerne. Alt sammen nødvendige tiltag for at genrejse erhvervsuddannelserne, siger adm. direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen.

En mangelvare

Prognoser viser, at danske virksomheder vil mangle 60.000 faglærte i 2025.

Dansk Erhverv håber derfor, at de politiske forhandlinger ender med en bred aftale, som skaber ro om skolernes økonomi og giver en fornuftig balance mellem målrettede investeringer i nye tiltag og behovet for at understøtte skolernes drift.

– Vi må ikke glemme, at erhvervsskolerne allerede i dag står med en stor og vigtig opgave med at realisere en omfattende og kun tre år gammel reform. Hvis omprioriteringsbidraget fortsætter med uformindsket styrke, risikerer vi at suge noget af saften ud af de mange gode initiativer, der ligger i regeringens udspil, siger Brian Mikkelsen.