Rapport om grænsehandel udsættes

Skatteministeriet havde oprindeligt planlagt at udsende grænsehandelsrapporten inden sommerferien, men skatteminister Morten Østergaard (Rad) oplyser i et svar til Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, at offentliggørelsen af rapporten er udsat.
Den seneste grænsehandelsrapport udkom i 2012.
Rapporten vil blive modtaget med stor spænding. De seneste tal, som er indsamlet af revisionsfi rmaet Deloitte, viser ganske vist, at både øl- og sodavandssalget falder syd for grænsen, efter at regeringen har reguleret afgifterne.
Salget af sodavand er således faldet med 5,2 pct. i 2013 i forhold til året før, mens ølsalget er faldet med 2,6 pct. i samme periode. Afgifterne for sodavand blev først halveret sidste år for helt at blive fjernet fra årsskiftet, mens ølafgiften er sænket med 15 pct.
Dagligvarer
Til gengæld klager flere producenter over, at danskernes indkøb syd for grænsen fortsat er højt. Således mærker Nestlé Danmark, der bl.a. er stor leverandør af chokolade og morgenmadsprodukter, konsekvenserne af de danske afgifter og dermed den øgede grænsehandel:
- Vi kan konstatere, at der sker en omfattende handel uden om de danske butikker, og vi kan nu se, at det ikke kun er de traditionelle grænsehandelsprodukter som f.eks. vores Kit Kat og Smarties, der er efterspørgsel efter i grænsebutikkerne, men også vores morgenmadsprodukter og kaffe.
- Vi synes naturligvis, at den handel hellere skal foregå i Danmark, så derfor mener vi, at f.eks. de danske sukkerafgifter skal væk, mens momsen burde blive sat ned, siger landechef Søren Rye, Nestlé Danmark.
"Vi kan konstatere, at der sker en omfattende handel uden om de danske butikker.
SØREN RYE, NESTLÉ DANMARK"

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis