Rapport: Fødevareindustri præges af bevidste forbrugere

Tre ud af fire fødevarevirksomheder forventer, at bevidsthed om bæredygtighed, økologi og klimavenlighed vil påvirke deres salg de kommende år

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Fødevareproducenter forventer, at deres kunder bliver mere bevidste om deres valg af fødevarer, viser en ny undersøgelse, som Jysk Analyse har foretaget for Teknologisk Institut

Tre ud af fire fødevarevirksomheder forventer, at bæredygtighed, økologi og klimavenlighed kommer til at påvirke salget af deres produkter indenfor de næste fire-fem år. Det gælder ikke mindst de virksomheder, der eksporterer.

Syv ud af ti af eksportvirksomhederne mener også, at holdbarhed i høj grad får betydning for salget.

Undersøgelsen, hvor 170 ledere i fødevarevirksomheder er blevet spurgt, viser også, at fødevarevirksomhedernes primære kilde til forbrugerens foretrukne smage, er forbrugerne selv.

59 pct. spørger kunderne for at få viden om, hvilke smage forbrugerne foretrækker

16 pct. foretager interne undersøgelser for at opnå viden om forbrugernes smag

– Virksomhederne mangler hårde data om smagen, når de skal udvikle nye produkter eller skal sikre sig, at kvaliteten holder sig på et konstant niveau. Smagen er det vigtigste parameter; hvis ikke det smager godt, køber forbrugerne noget andet og får måske ligefrem et dårligt indtryk af producenten. Derfor er det vigtigt at producenterne forholder sig analytisk og investerer i professionelle forbrugerundersøgelser med et solidt datagrundlag, når de udvikler nye produkter. Produktudvikling er dyrt, og det er vigtigt at ramme plet i første forsøg, siger Lars Leopold Hinrichsen, direktør i Teknologisk Institut.

DEL
Forrige artikel2.000 danske detailhandlere mod madspild
Næste artikelDyr fragt skræmmer kunder væk fra netbutikker
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.