Pulje på 100 mio. kr. skal fremme overskudsvarme

Regeringens energiudspil indeholder en ny pulje på 100 mio. kr., der skal gøre det mere attraktivt for virksomheder at udnytte deres overskudsvarme

Foto: Jesper Rais/Dansk Supermarked

Mange danske virksomheder sender i dag overskudsvarmen fra deres produktion op i atmosfæren i stedet for at udnytte den.

En høj afgiftsbelastning og bureaukratisk papirarbejde har for mange virksomheder betydet, at de i stedet sender overskudsvarmen op i luften.

Det gælder blandt andet for Coop, som sidste år stoppede leveringen af overskudsvarme fra 13 butikker, mens Dansk Supermarked forærer overskudsvarmen væk.

Sund fornuft

Derfor har interesseorganisationen Dansk Fjernvarme samme med flere virksomheder presset på for at få enklere regler og lempe afgiftsniveauet.

I regeringens energiudspil er der afsat en ny pulje på 100 mio. kr. til at fremme overskudsvarme herhjemme.

– Det skriger til himlen, at mange virksomheder – store som små – ikke udnytter deres overskudsvarme på grund af de komplekse regler. Det kan og skal vi gøre bedre. Samtidig kan vi gøre mere for, at varmeforbruget i danskernes hjem bliver billigere. Derfor er det sund fornuft, at overskudsvarmen fremover bliver udnyttet langt bedre end i dag, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).