Producenter styrker kamp mod madsvind

Den norske fødevarebranche får nu lettere ved at deltage aktivt i kampen mod madsvind.
Dagligvareindustrien i Norge har i længere tid samarbejdet om at mindske madsvindet. Samarbejdet foregår i regi af projektet ForMat, hvor bl.a. Dagligvareleverandørernes Forening (DLF) i Norge deltager, og målet er at reducere madsvindet i fødevareindustrien, i dagligvarehandelen og hos forbrugerne.
Fødevarebranchen kan nu gå ind på en ny hjemmeside, matsvinn.no, hvor forretningerne og virksomhederne kan finde tips og oplysning om, hvordan de kan reducere madsvind i køkkenet.
Branchens mål
De kan kortlægge madsvindet i egen virksomhed og bruge det som udgangspunkt for at reducere madsvindet.
- Vi er glade for, at vi har fået et værktøj, som skal hjælpe fødevareindustrien og dagligvarebranchen i arbejdet med at reducere madsvind, siger adm. direktør i DLF, Helge Hasselgård.
Dagligvarehandelen og fødevareindustrien har sammen sat sig som mål at mindske madsvindet i Norge med 25 pct. inden 2015. I dag bliver næsten 400.000 ton mad hvert år kasseret af fødevareindustrien, dagligvarehandelen og forbrugerne.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis