Producenter beskylder Netto for at kopiere produkter til børn

To producenter af ting til børneværelset mener, Netto sælger kopivarer af deres design, skriver medie

Netto bliver anklaget for at sælge plagierede varer af en dansk og hollandsk producent. Netto har dog til gode at høre fra firmaerne selv. Arkivfoto: Henrik Frydkjær

Plagiat er en grim beskyldning at få skudt i skoene. Men det er, hvad to producenter nu gør over for Netto, som skal have solgt ting til børneværelset, der til forveksling ligner producenternes design. Det skriver B.T.

Der er tale om en uro og en natlampe fra henholdsvis den danske producent Cam Cam Copenhagen og det hollandske firma A Little Lovely Company.

– Det er frækt, at de lukrerer på unge designere, som bruger tid og kræfter på at udvikle originale ideer, og så bare planker designet, siger stifter og kreativ direktør for Cam Cam Copenhagen, Sara Giese Camre, til B.T.

Til venstre ses den uro, Netto forhandlede i uge 43 til 50 kr. Til højre ses uroen fra Cam Cam Copenhagen, som koster ca. 250 kr. Screenshot: Netto/Cam Cam Copenhagen

Hun er nu ved at undersøge de juridiske muligheder for at stoppe Netto fra at sælge uroen.

Salling Group oplyser, at man ikke har hørt fra de omtalte producenter, der føler sig krænket, og opfordrer til en direkte dialog.

– Vi er selvfølgelig overraskede, da vi, som vi har understreget gentagne gange, ikke accepterer kopivarer i vores butikker. Det er helt utvetydigt. Derfor vil vi også meget gerne, at de – idet vi ikke har hørt fra dem – tager fat i os direkte, så vi kan se nærmere på sagen i fællesskab, skriver indkøbschef for Netto, Anne Friis, i en mail til B.T.