Prinsesse Marie lærer skolebørn om madspild

Den 18. januar inviterer H.K.H. Prinsesse Marie skolebørn hjem til sig selv for at lave mad og lære om madspild

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

H.K.H. Prinsesse Marie inviterer 18. januar 10 udvalgte børn fra 6. klasse på Helsingør Skole hjem i sit eget køkken, hvor de, sammen med kokken Timm Vladimir og Selina Juul fra Stop Spild Af Mad, skal lave en frokost, der belyser det enorme madspild i Danmark.

Madspild er netop i fokus for madfestivalen Copenhagen Cooking & Food Festival i 2018, hvor prinsesse Marie er protektor. Og Prinsesse Marie er opsat på at få flere forbrugere til at forstå, at den mad, der bliver smidt ud, hører til på middagsbordet og ikke i skraldespanden.

Sammen med Timm Vladimir har Prinsesse Marie sammensat en menu, som de skal lave i fællesskab i Prinsessens køkken, hvor blandt andet skæve rødbeder og kartofler skal blive til lækker suppe, de stødte æbler fra haven bliver bagt i ovnen og gulerodstoppene forvandles til lækker pesto.

Fremtidens forbrugere 
Ifølge Miljøstyrelsens rapport “Danmark uden affald II” smider alene de danske husholdninger hvert år 260.000 ton mad ud. Samlet smider vi i Danmark over 700.000 ton mad ud om året.

Derfor er Stop Spild af Mad-stifter Selina Juul begejstret for, at Copenhagen Cooking & Food Festival og festivalens protektor Prinsesse Marie tager fat i en dagsorden om at nedbringe madspild.

“De sidste snart 10 år har vi hjulpet danskerne med at undgå madspild, derfor er det rigtigt positivt og glædeligt at H.K.H. Prinsesse Marie og Copenhagen Cooking & Food Festival går aktivt ind i kampen mod madspild. Det er især vigtigt at lære børn og unge, som er fremtidens forbrugere, om at få større respekt for maden", siger Selina Juul i en pressemeddelelse.