Postnord åbner 100 nye poststeder i dagligvarehandlen

Den store mængde pakker fra e-handlen presser PostNord til at åbne nye udleveringssteder

100 supermarkeder, købmænd, nærbutikker og kiosker vil i den kommende tid få mulighed for en øget kundestrøm.

Det sker, når PostNord åbner 100 nye poststeder.

De nye posthuse åbner typisk i landets større byer og provinsbyer som supplement til eksisterende udleveringssteder, og alle nye poststeder skal være klar i begyndelsen af november, så de kan bruges som udleveringssted i forbindelse med Black Friday og julen.

De seneste 10 år er PostNord gået fra 875 pakkeudleveringssteder til snart 1.550, men postvæsenet skal håndtere en fortsat stigende mængde af pakker – udløst af den øgede nethandel.

– Nethandlen fortsætter sin himmelfart, og vi kan se, at flere og flere danskere vælger at bestille deres pakker til direkte afhentning på posthuset eller i en pakkeboks. Derfor er det altafgørende med et stærkt og fintmasket net af udleveringssteder, siger Helle Nielsen, chef for Posthuse hos PostNord.

PostNord er samtidig i gang med at opsætte ekstra pakkereoler på eksisterende posthuse og udvide de selvbetjente pakkebokse med ekstra rum.

– Vi kommer til at se en periode fra Black Friday og frem til jul, hvor pakkemængderne eksploderer og når nye højder. Det skal vi være klar til, men også en fremtid, hvor det der er peakperioder i år, er helt almindelige dage om et år eller to. Med de vækstrater vi ser i e-handlen, vil antallet af pakker, der skal på hylderne på posthusene, være fordoblet i løbet af få år, siger Helle Nielsen.

PostNord konkurrerer på pakkepost med GLS, Bring og DAO.

Når de nye posthuse er klar, vil PostNord have omkring 1.550 udleveringspunkter i form af ca. 1.075 posthuse og 475 pakkebokse. De første posthuse har allerede slået dørene op.

Læs også: Rapport: Danskerne vil e-handle for 133,5 mia. kr i år