Peugeot sætter strøm til sin Partner

Elektriske biler er så småt ved at bane sig vej ind på markedet, og selv om det vil vare en rum tid, inden elbiler kan ses som en naturlig del af gadebilledet, har bilfabrikkerne travlt med at udvikle og forbedre deres elbiler.
Det gælder også Peugeot, der nu lancerer deres første elektriske varebil. Valget er faldet på den kompakte varebil Partner Van, som Peugeot producerer i forvejen, og er meget anvendelig i tæt bytrafi k.
Det vil da også være til opgaver i netop byområder, at elversionen af Partner Van vil være anvendelig, for den er nem og kvik at køre og den er i sagens natur mere miljøvenlig end en dieselbil.
En af udfordringerne med elbiler er deres rækkevidde.
Partner Electric angives efter europæisk standard til at have en rækkevidde på 170 km, men i virkelighedens verden ligger rækkevidden snarere mellem 80 og 120 km på en opladning, afhæng af f.eks. om det er vinter eller sommer.
Energiforbruget og dermed rækkevidden afhænger desuden i høj grad af vejenes tilstand og hvordan ens kørestil er, og man skal også huske, at opvarmning af bilen og aircondition er to store energislugere.
Opladning
Men 80-12 km vil for mange forretninger også være tilstrækkeligt til at køre dagligvarer mellem butikker eller varer ud til kunder.
Det er ganske nemt at oplade bilen, for man kan enten stille den ved en ladestander, hvor det går hurtigt, eller man kan sætte bilen i stikket ved butikken, så den er klar næste morgen.
Partner Electric er behagelig at køre. Man hører i sagens natur ingen motor, og bilen accelererer hurtigt.
Partner Electric koster fra ca. 190.000 kr. ekskl. moms.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis