Pegefingeren bliver Dankort

Nets starter en stor test, hvor danskerne kan betale helt uden fysisk Dankort og mobil, men blot skal bruge en finger

En test skal bane vejen for blot at bruge en finger, når de vil betale med Dankort. Arkivfoto: Nets

Brugerne af Dankortet vil i fremtiden kunne bruge kortet uden at tage det op af tasken. De kan blot bruge fingeren på en måde, som minder om en type biometri, som mange i forvejen kender fra smartphones, der kan låses op med et fingeraftryk.

Nets oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet nu går i gang med en stor test på Copenhagen Business School, hvor man i kantinen kan betale helt uden et fysisk Dankort og mobil. En finger er nok.

Nets har i samarbejde med Spisestuerne på CBS og leverandøren Fingopay opsat fingerscannere ved kasserne i CBS-kantinen. Her kan både studerende og alle andre Dankort-brugere fremover betale, hvis de har oprettet sig i systemet og knyttet deres Dankort til en scanning af deres unikke mønster af blodårer i fingeren.

– Testen på CBS viser, at teknologien udvikler sig ekstremt hurtigt i disse år. Hidtil har vi talt om mobilbetalinger som det nyeste nye, men nu bliver man selv sit Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

DEL
Forrige artikelSvenske ICA får nej til storopkøb i Litauen
Næste artikelNetto nærmer sig sidste konverterede Kiwi-butik
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.