Pantsvindlere slår til igen

Pantsvindlere har slået til igen i dansk detailhandel.
Coca-Cola-fl asker med falske pantetiketter er opdaget i en butik på Sjælland, og politiet og Skat har nu indledt en jagt på bagmændene.
Der er tale om Coca-Cola 50 cl fl asker, men som er ulovligt importeret og er blevet påført en falsk, dansk Coca-Cola etiket. Den falske etiket bærer også en falsk pantmærkning i form af et direkte påtrykt pantlogo, som Dansk Retursystem ikke har givet licens til trykning af.
- Vi ser på sagen med stor alvor, siger kommunikationschef Inge Fisker fra Dansk Retursystem.
Jagt på bagmænd
Branchen fik et chok for to år siden, da en omfattende svindel med falske pantetiketter blev opdaget. Ved 463 kontrolbesøg hos kiosker, grønthandlere og pizzeriaer i København fandt Skat i 141 tilfælde sodavand med falske pantmærker.
- Den nye sag er ikke en lige så omfattende sag som tidligere, men svindlen er helt klart udført meget professionelt.
Vi er blevet meget opmærksomme på at scanne markedet, og vi har et godt samarbejde med både Skat og markedet. Derfor kan vi reagere meget hurtigt, og det har virket denne gang.
- Politiet undersøger sagen for at finde frem til bagmændene.
Det er den eneste måde, de samtidig kan finde ud af svindlens omfang.
Sagen er stort set inddæmmet, men for at dæmme op for yderligere svindel har Dansk Retursystem udsendt et brev til butikkerne om at holde øje med falske pantetiketter.
- Vi tager det meget alvorligt, og vi sætter mange ressourcer af. Der er flere aspekter i sagen. Det gælder troværdighed til systemet, og det drejer sig også en retfærdighed i forhold til alle de folk, som overholder reglerne, siger Inge Fisker.
"Vi tager det meget alvorligt, og vi sætter mange ressourcer af. " INGE FISKER, DANSK RETURSYSTEM
VÆR OPMÆRKSOM
Dansk Retursystem giver disse råd for at beskytte sig mod svindel:
Værk opmærksom på, om der er anført koden "WY" sammen med datomærkningen på fl askens hals.
Vær opmærksom på, om fl asken har en etiket med et grønt PlantBottle-logo.
Bliver butikken tilbudt 50 cl Coca-Cola-fl asker til mistænkelig lav pris, bør man overveje, om der er tale om falske produkter og rette henvendelse til Dansk Retursystem.

Resten af indholdet 
er kun for medlemmer.

Prøv 4 uger gratis