Overskudsmad fra Smukfest stiller sulten hos socialt udsatte

Flere end 3.000 socialt udsatte får glæde af overskudsmaden fra Smukfest, som deles ud af Fødevarebanken

Foto: Fødevarebanken

Sidste år stod 42 væresteder, krisecentre, forsorgshjem med mere parat til at overtage de 3,5 tons mad, som blev til overs på Smukfest. I år er antallet af modtagerorganisationer steget til 65, hvilket betyder, at FødevareBanken kan nå ud til endnu flere socialt udsatte – mere eller mindre eksakt 3.367 brugere i det nord- og midtjyske.

– Qua at vi nu er oppe på 65 modtagerorganisationer i Nord- og Midtjylland, kan vi potentielt aftage langt større mængder fødevarer fra Smukfest og nå ud til endnu flere udsatte i samfundet. Dermed får vi nu i endnu højere grad mulighed for at mindske madspildet og gavne flere, der ellers ikke ville få et nærende måltid, siger Jesper Kinnerup, driftschef i FødevareBanken, Aarhus.

I år møder FødevareBanken op på Smukfest med 10 frivillige, som står klar til at modtage den eventuelle overskudsmad, som madboderne måtte have, når festivalen slutter.

– Vi modtager ikke færdigproducerede burgere og den slags, men derimod de råvarer, som madboderne ikke har fået anvendt – salat, brugerboller, kød, mælk med mere. De fødevarer, som vi modtager, bliver ugen efter kørt ud til vores modtagere, som er organisationer, der arbejder med socialt udsatte – f.eks. krisecentre, væresteder for hjemløse, bosteder for psykisk sårbare med videre, forklarer Jesper Kinnerup.

Giver god mening
Talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde, glæder sig over, at samarbejdet med FødevareBanken fortsætter.

– Det er et samarbejde, der giver rigtig god mening – at overskydende madvarer kan komme andre til gode. Og så passer det virkelig godt ind i de mål, vi også har for vores eget arbejde i Smukfonden – at hjælpe ensomme og udsatte, som jo præcis er dem, der får gavn af maden her, siger Poul Martin Bonde.