Overskuddet tager et dyk i Coops cateringselskab

Catering Danmark præsterede bedre bruttofortjeneste, men bundlinjen faldt fra 7,5 til 2 mio. kr.

Overskuddet faldt i Catering Danmark. Foto: Kokken & Jomfruen

Catering Danmark, der er ejet af Coop og virksomheden Færch & Co. Kapital, kom ud af deres skæve regnskabsår 2016/17 med et fald i overskuddet fra sidste års 7,6 til 2 mio. kr.

Dykket skyldes ifølge ledelsen flere særlige forhold:

"Årets resultat er lavere end forventet ved årets begyndelse. Tallene er påvirket af engangsomkostninger til principændring for indregning af feriepengeforpligtelser, nedskrivninger på internationalt projekt samt omkostninger til ændringer af Kokkens Hverdagsmad.

Flere koncepter
Catering Danmark til en bred vifte af koncepter som¨blandt andet tæller Kokken & Jomfruen, der serverer festmad, Kokkens Hverdagsmad, der leverer måltidskasser samt Kokken & Co, der står for kantine- og frokostordninger. Hertil kommer Smageriet og Brunchtid.

Samlet steg Catering Danmarks bruttofortjeneste fra ca. 65 mio. kr. til 71 mio. kr., mens resultatet af den primære drift faldt fra 9,5 til godt 2 mio. kr.

"For regnskabsåret 2017/18 forventer ledelsen et resultat, der er bedre end 2016/17", lyder forventningen i ledelsesberetningen.

Bedre måltidsløsninger 
Da Coop opkøbte halvdelen af Catering Danmark var formålet netop at udvide tilbuddet af færdige måltidsløsninger til danskerne.

- Danskernes madvaner er under hastig forandring. En stadig større andel af måltiderne bliver enten spist på restaurant, som take-away, som måltidsløsninger købt i supermarkedet eller leveret direkte til hjemmet. Med denne investering vil vi stærkere ind på det marked, og udvikle flere og bedre tilbud til forbrugere, der både vil have kvalitet og nemmere løsninger, sagde koncerndirektør Jens Visholm fra Coop i forbindelse med opkøbet.

Coop er netop også gået ind på måltidskassemarkedet og er dermed blevet en direkte konkurrent til Kokkens Hverdagsmad.