Osuma har kurs mod nul

Et underskud på kun 1,2 mio. kroner i 2015 og et første kvartal med overskud giver den nye adm. direktør for Osuma, Carsten M. Pahlke, blod på tanden til at fortsætte udviklingen af onlinesupermarkedet.

– Jeg kan kun være ovenud tilfreds med en omsætningsvækst på 54 pct., og med det, at vi har mere end halveret underskuddet, siger Carsten Pahlke og henviser til et underskud i 2014 på 3,8 mio. kroner.

Carsten Pahlke overtog direktørstolen 1. december sidste år efter Steen Trier, der var direktør i godt halvandet år.

Mens Steen Trier var forsigtig med at varsle overskud, sagde hans forgænger, Jesper Elkjær, allerede i begyndelsen af 2012, at året ville give overskud. Det er dog endnu ikke lykkedes.

Dels går udviklingen kun langsom, når det drejer sig om at få danske forbrugere til at købe dagligvarer på nettet, dels har det været dyrt for Osuma, at der skulle investeres i nye kølebiler, hver gang virksomheden udvidede sit leveringsområde. Det har fået netsupermarkedet til at vælge Post Danmark som leverandør i nye områder de seneste år.

– Men vi har fået en fantastisk start på 2016, og et overskud i første kvartal underbygger kun, at vi skal fortsætte med at følge 2016/17-planen. Ikke mange, måske ingen, præsterer så godt som Osuma.dk i markedet for dagligvarer på nettet. Det må betyde, at det vi gør, er rigtigt. Vi har troet på det hele tiden – nu bakker tallene i høj grad op om det, siger Carsten Pahlke.

Osuma er for nylig blevet nomineret til årets E-handelspris. Men det kan blive endnu bedre, mener Carsten Pahlke:

– Selvom det går godt, sidder vi ikke på hænderne. Det er vigtigt, at vi nu holder kadencen. Teamet arbejder hver dag på højtryk for at forbedre de områder, hvor vi halter. For selvom vi har brugt mange år på at blive dygtige til at bringe varer ud til danskerne, er der mange steder, hvor vi kan blive endnu bedre, siger han.

Planen for de kommende år indeholder blandt andet udvidelse af leveringsområder, optimering på distributionen og loyalitetsskabende aktiviteter, men Carsten Pahlke vil ikke på nuværende tidspunkt uddybe, hvad der helt konkret kommer til at ske.

 

OM OSUMA.DK

– blev etableret i 2007 og er stort set landsdækkende

– er ejet af Kvickly i Ry og Kvickly i Middelfart

– plukker varer i en lang række af Kvickly-varehuse og SuperBrugser landet over – alle selvstændige

– varer leveres af Osumas egne kølebiler eller af Post Danmark

– leveringsprisen varierer, men Osuma har intet krav om mindstekøb