Osuma-ejer tror på snarligt overskud

Torben Andreassen, direktør for onlinesupermarkedets ejer, Brugsforeningen Ry, ser Osuma som vinder på onlinemarkedet

Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

– Jeg ved godt, at jeg har sagt det mange gange, men jeg tror på, at et overskud i Osuma er lige om hjørnet, siger direktør for Brugsforeningen Tryg, Torben Andreassen.

Foreningen ejer Osuma, Kvickly i Ry og to SuperBrugser. Regnskabsåret er netop slut, men regnskabet er ikke færdigt til offentliggørelse. Tidligere regnskaber har endnu ikke haft sorte tal på bundlinjen, og 2015 og 2016 endte ud med et minus på ca. 1,5 mio. kr.

– Faktisk tror jeg på, at vi bliver de første på markedet til at nå break even, siger han.

Brugsforeningen Tryg blev eneejer af Osuma, da Kvickly i Middelfart i 2016 solgte sin sidste andel til foreningen. Siden er antallet af butikker, der plukker varer til Osuma reduceret fra 23 til 16, men det får ikke Torben Andreassen til at se på sort på fremtiden – ej heller at overveje en lukning af Osuma.

– Det er slet ikke noget, vi tænker på, og vi har ikke sat et tidspunkt på, hvornår Osuma skal have overskud. Vi er overbeviste om, at vi har knækket koden. Der sidder ikke en kæmpe organisation bag Osuma, men blot en halv snes stykker. Det er pioner- og iværksætterånd, der styrer Osuma. Når virksomheden snart løber rundt, er Osuma blot et serviceorgan, der betjener de butikker, der får noget ud af at sælge varer til Osuma-kunder, siger Torben Andreassen.

Kvickly i Ry og SuperBrugsen i Vinderup tilbyder via Osuma at pakke varer for kunderne, der så selv henter dem.

– Jeg tror på, at der er kunder til både selvhentning og levering. Vi udleverer i Kvickly også pakker fra PostNord, og det er tydeligt, at ikke alle gider have en lang række fragtmænd i indkørslen hver dag. På et tidspunkt bliver det også et samfundsproblem, at alle skal have leveret med fl ere fragtmænd på deres adresse hver dag, siger Torben Andreassen.

DEL
Forrige artikelVækst i salg af bæredygtigt irsk kød
Næste artikelKøbmand mister ret til at sælge medicin
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.