Ombygget Bilka åbner i Skalborg

Bilka Skalborg slår 26. maj dørene op til et nyt og moderne hypermarked

Bilka-navnet kan snart pryde facaden på det ældre A-Z varehus i Hjørring, der samtidig er det eneste tilbageværende A-Z varehus i landet. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Da Bilka Skalborg åbnede varehuset i 1972 var det noget helt nyt i Danmark at præsentere varer på paller i store varehuse. Det er det samme varehus i dag, men indtrykket er markant anderledes ved genåbningen den 26. maj.

I flere måneder har varehuset været under ombygning, og derfor ser varehuschef Peer Thomassen også frem til åbningsfesten.

– Det har været nogle hårde måneder, mens vi har bygget om, men nu er vi til gengæld klar som aldrig før, og vi glæder os til at vise Fremtidens Bilka frem, siger Peer Thomassen.

Den nye indretning er baseret på en kombination af kundernes ønsker og erfaringer fra andre ombyggede Bilka hypermarkeder.

Nu med sushishop
Og varehuschefen er spændt på at opleve kundernes reaktion og glæder sig til at vise kunderne det ombyggede varehus.

– Vi er så stolte over vores nye varehus. Selvom varehuset jo reelt har over 40 år på bagen, så er der blevet renoveret fra kælder til kvist og de løsninger og detaljer, vi nu kan præsentere for kunderne, giver rigtig god mening for kundernes tur rundt i huset.

– Kolonialafdelingen, der før var lidt spredt udover varehuset, er nu samlet, og der er skabt overskuelige universer, hvor vores brede sortiment virkelig kommer til sin ret. Vi har også fået nye spændende ting ind i huset,  blandt andet åbner en helt ny sushishop og vi har fået lavet en skønhedstunnel – der er mange lækre nyheder, som kunderne kan glæde sig til. Derudover har vi  fokuseret på at skabe plads og overskuelighed for vores kunder. Og jeg synes, at vi er lykkedes godt med det, fortæller Peer Thomassen.