Offentlig indkøbscentral anker afgørelse om milliardudbud

Den 13. januar afsagde Klagenævnet for udbud en kendelse, der skulle annullere en fødevareaftale til 1,6 mia. mellem Hørkram og SKI

Illustration: Colourbox

Hørkram Foodservice vandt i efteråret 2016 et udbud fra SKI, Staten og Kommunernes Indkøbs service, der indgår rammeaftaler mellem offentlige institutioner og private leverandører.

Aftalen indebærer levering af fødevarer til institutioner i 51 kommuner og har en værdi på 1,6 mia. kr.

Hørkram vinder milliard-udbud

Men en konkurrent klagede til Klagenævn for Udbud og fik medhold.

Klagenævn annullerer fødevareaftale til et mia.-beløb

Nu anker SKI afgørelsen, men opsiger aftalen med Hørkram og sender opgaven i udbud igen.

“Vi er både overraskede over og uenige i kendelsen. Selv om Klagenævnet anerkender, at evalueringsmodellen har været klart beskrevet i udbudsmaterialet, og at alle tilbudsgivere derfor har haft de nødvendige oplysninger til at kunne sætte sig ind i modellen, kommer Klagenævnet frem til, at den ikke har været egnet til at afgøre konkurrencen” lyder det fra SKI.

“…Derfor indbringer vi Klagenævnets kendelse for domstolene, så vi kan få domstolenes vurdering af kendelsen. Der er behov for at få skabt klarhed, så hele indkøbsdanmark ved, hvad de har at holde sig til i tråd med ånden bag den nye udbudslov”, lyder det videre.

Se hele SKIs afgørelse her

Udover klagen fra konkurrenten Dansk Cater var der blandt små og mindre fødevarevirksomheder utilfredshed med, at udbuddet blev vundet af én stor leverandør.  Loven om udbud blev ændret i 2016 for at give små og mindre leverandører mulighed for også at byde ind. Kendelsen fra Klagenævnet for Udbud siger dog ikke noget om den del.

FødevareDanmark: Udbudsfejl må få konsekvenser for SKI

DEL
Forrige artikelFaldende trend i dagligvaresalget fortsatte i januar
Næste artikelTræg vækst i dagligvarehandlen i 2017
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.