Nyt transportfirma satser på butikker

Et af Sveriges hurtigst voksende transportfirmaer, Best Transport, udnytter hullet efter Post Nord

Foto: Best Transport

Den danske transportbranche er under hastig forandring, og nye spillere melder sig på markedet, der præges af væksten inden for onlinehandel.

I kølvandet på Post Nords problemer på det danske marked er der blevet plads til nye transportfirmaer, som tilbyder at levere varer til private kunder, også om aftenen og på søndage.

En af de nye spillere er et af Sveriges hurtigst voksende transportfirmaer Best Transport, der er ejet af den svenske kapitalfond Velado, som bl.a. har investeret i Lakrids by John Bülow.

Best Transport har i første omgang etableret en afdeling i Hvidovre, hvorfra firmaet klarer distributionsopgaver på Sjælland.

I Danmark er det ambitionen at være landsdækkende inden udgangen af 2018. Blandt firmaets kunder er onlineforretningen Boozt.com og Coop, der får distribueret pakker med dagligvarer til kunderne. Desuden har Best Transport købt firmaet Last Miles Services, der bl.a. har aftaler med medicinalfirmaer om daglig distribution til en række danske apoteker.

– Vi kan klart se et behov for at tænke transport og varelevering på en ny måde i Danmark, siger Kitte Filtenborg, som står i spidsen for lanceringen af Best Transport i Danmark.

Serviceniveauet
Best Transports forretningsmodel bygger på aftaler med selvstændige vognmænd, som ejer bilerne og ansætter de chauffører, der leverer pakkerne ud til kunderne. Ifølge Kitte Filtenborg giver det et fleksibelt system og dedikerede folk med et ejerskab til at løse opgaverne.

– Der er mange virksomheder, som tilbyder at levere varer fra eksempelvis onlinebutikker, men vi må også konstatere, at serviceniveauet og hastigheden langt fra lever op til de forventninger, som både kunder og de erhvervsdrivende har. Det serviceniveau vil vi ind og løfte, siger hun.

I Sverige har Best Transport stor succes og har dagligt 400 biler på de svenske veje, som leverer varer til og fra virksomheder og private. Den årlige omsætning er på mere end 400 mio. skr.

For koncernen ligger satsningen i at blive den førende aktør i Norden inden for hurtige leverancer.

– Best Transport befinder sig i en spændende fase og har musklerne til at ekspandere. Vi kan se, at markedet for onlinehandel er stigende, og det ventes at fortsætte i fremtiden – og dermed også markedet for hjemmeleveringer til de danske forbrugere, siger Kitte Filtenborg.

Små fødevareproducenter når forbrugeren med ny distributør